T3 GİRİŞİM MERKEZİ

T3 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (T3 GSYF)

Ülkemizi teknoloji alanında öne çıkaracak ve rekabet gücünü artıracak girişimleri destekliyoruz.

T3 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (T3 GSYF), Türkiye'nin teknolojik bağımsızlığını ve yenilikçi potansiyelini artırma amacıyla Milli Teknoloji Hamlesi'nin ruhunu benimseyerek hareket etmektedir. Yüksek potansiyelli teknoloji girişimlerinin büyüme ve ölçeklenebilmesi için gereken finansmanı sağlayarak, geleceği şekillendiren sektörlerdeki girişimleri desteklemeyi ve sürdürülebilir büyüme ile toplumsal fayda yaratmayı hedeflemektedir.

T3 Vakfı ve TEKNOFEST'in yenilikçi ruhundan ilham alarak, dünyayı daha iyi bir yer haline getirecek yenilikçi ve vizyoner girişimlere yatırım yapmayı amaçlamaktadır. Mobilite, eğitim teknolojileri, akıllı ağlar, yapay zeka/makine öğrenimi, Nesnelerin İnterneti (IoT), SaaS, sağlık teknolojileri, çevre ve enerji, robotik teknolojiler, tarım teknolojileri, uzay ve havacılık, giyilebilir teknolojiler, siber güvenlik, enerji teknolojileri, afet teknolojileri, finansal teknolojiler ve yazılım teknolojileri gibi hedef sektörlerde faaliyet göstermektedir.

T3 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, sadece finansal destek sağlamakla kalmayıp aynı zamanda girişimcilere stratejik yönlendirme ve yatırım sürecinin her aşamasında girişimcilerle yakın işbirliği içinde çalışarak, iş modellerini geliştirmelerine ve büyümelerine olanak tanımaktadır.

Fonun amacı, sadece maddi getiri elde etmekten öte, teknoloji odaklı girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve Türkiye'nin inovasyon ve teknoloji alanındaki rekabet gücünü artırmaktır. Bu doğrultuda, sadece yatırım değil, aynı zamanda girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak ve genç girişimcilere ilham vermek için çeşitli eğitim ve mentorluk programları da düzenlenmektedir.