T3 GİRİŞİM MERKEZİ

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, "Teknoloji Üreten Bir Türkiye Hedefiyle" çeşitli faaliyetler gerçekleştiren bir sivil toplum kuruluşudur. Vakfımız, bilim ve teknolojiyi toplumun her kesimi için ulaşılabilir kılmak, gençlerimizi fırsat eşitliği gözeterek yetiştirmek ve uzun vadede Milli Teknoloji Hamlesi’ni bir kültür haline getirmek amacıyla bir grup genç girişimci ve genç profesyonel tarafından 2016 yılının Aralık ayında kurularak 2017 yılının Ocak ayında faaliyetlerine başlamıştır.

Vakfın birinci faaliyet alanını ortaokul, lise ve üniversite gençlerine yönelik teknik eğitimler ve atölye çalışmaları ile proje yarışmalarına yönelik takımların kurulması ve desteklenmesi oluşturmaktadır. İkinci faaliyet alanını ise, teknoloji girişimlerine kuluçka ve hızlandırma merkezlerinde teknik ve lojistik destekler sunulması, girişim yatırım fonları yoluyla sermaye destekleri sağlanmasına yönelik faaliyetler oluşturmaktadır.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Milli Teknoloji Hamlesi'nin Türkiye’nin daha iyi bir dünya için sesini yükseltebilmesinin ve gerçek anlamda gelişmiş, tam bağımsız bir toplum olmasının temel unsuru olduğunu düşünen bir grup genç girişimci ve genç profesyonel tarafından  2016 yılının Aralık ayında kurularak 2017 yılının Ocak ayında faaliyetlerine başlamıştır. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu üyelerimiz hakkında detaylı bilgiye "Ekibimiz" sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Milli Teknoloji Hamlesi, Türkiye’nin gelişmesi ve her alanda bağımsızlığını güçlendirmesi ile ilgili hedefleri doğrultusunda milli ve özgün teknolojik ürün ve sistemler geliştirilmesine yönelik tüm çalışmaları kapsamaktadır. Milli Teknoloji Hamlesi ile teknolojiyi üreten ve ihraç eden,  yüksek katma değerli üretim yapabilen, ARGE kapasitesi yüksek ve teknoloji üreten bir Türkiye hedeflenmektedir.

t3vakfi.org web sitemizin iletişim bölümünde üyelik formunu doldurduğunuz takdirde, ilgili yetkililer sizinle iletişime geçecektir.

Girişimlere yönelik desteklerimizi 1001 Teknoloji Girişimi projemiz kapsamında veriyoruz. Erken aşama teknoloji girişimlerine yönelik altı süreli hızlandırma programımızda girişimlere, yatırım desteği, ofis alanı, girişim atölyesi, uzman desteği, eğitim, usta (mentor) desteği sunarken, yatırımcı ağımız ve kurumsal firma kümelenmesi sayesinde girişimleri potansiyel yatırımcı ve müşterilerle bir araya getiriyoruz.

Girişimlerin ülkemizin rekabet gücünü artıracak kritik önemdeki alanlarda teknoloji ile katma değer oluşturması birinci öncelimiz. Öte yandan bu girişimlerin teknolojik gelişimde paradigma dönüşümü olan alanlarda kıvılcım oluşturulmasını hedefliyoruz. Stratejik açıdan ülkemizde geliştirilmesi önem arz eden sistem/ alt sistem çözümlerinin özgün tasarım kabiliyeti ile tasarımdan ürüne geçiş aşamasına kadar sahiplenilmesine önem veriyoruz. Ayağı yere basan fikirlerin mevcut deneyimlerden beslendiğine inandığımız için, girişimlerin vizyon sahibi kurumlarla birlikte teknoloji kümelenmesi oluşturabilmesini istiyoruz. Bunların yanında, iyi bir girişimin kendine inanan gayretli kişilerden oluştuğunu biliyoruz, bu yüzden takıma çok önem veriyoruz.

Vakıf olarak hedeflerimizden biri de yerli sermayedarı teknoloji yatırımcısına dönüştürmek. Hali hazırda daha güvenli yatırım araçlarını tercih eden sermaye sahiplerini millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmek için millî teknoloji girişimlerine yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bu sayede oluşturulan yatırımcı ağımız ve girişim sermayesi fonu ile de girişimlerimizi destekliyoruz.

Başvuran girişimciler arasından kısa listeye kalıp seçim gününe davet edilen girişimcilerin projelerini dinliyoruz. Herkesi dinlemek istesek de seçim günleri dışında girişimci sunumlarını ne yazık ki kabul edemiyoruz.

Takım bizim için değerlendirme kriterlerinden en önemlisidir ve takım oluşturma konusunda bir desteğimiz bulunmamaktadır. Desteklerimiz arasında bulunan “Teknik Uzman” desteği ürününüzü sizin adınıza geliştirmek için değil takıldığınız konularda yardımcı olmak için bulunmaktadır.

Altı aylık hızlandırma programı başvuru sürecimiz 2 ay sürmektedir. T3 Girişim Merkezi programlarına internet üzerinden başvurular kabul edilir. Tüm başvurular ilgili teknoloji alanında uzman kişiler, kamu ve özel sektör temsilcileri ve yatırımcıları içeren bir kurul tarafından değerlendirilerek kısa liste girişimleri belirlenir. Kısa liste girişimleri iş fikirlerini sunmak üzere Seçim Günü’ne davet edilir. Sunumlar sonrasında programa seçilen girişimler için altı aylık hızlandırma programı maratonu başlar!

Vakıf, kurucularının yaptığı bireysel bağışlarla kurulmuştur. Vakıf yürüttüğü spesifik projeler özelinde, bu projeleri desteklemek isteyen kurumlardan sponsorluk almaktadır.